ua en ru

Кличко увійшов у топ-100 найбільш високооплачуваних спортсменів світу

Кличко увійшов у топ-100 найбільш високооплачуваних спортсменів світу Фото: Володимир Кличко

Володимир розместился на 98 місці з заробітком в 21,5 млн доларів

Екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко увійшов до топ-100 найбільш високооплачуваних спортсменів світу нинішнього року за версією журналу Forbes. Про це повідомляється на офіційному сайті видання.

Українець розместился на 98 місці з заробітком в 21,5 млн доларів.

Другий рік поспіль рейтинг очолює нападаючий іспанського футбольного клубу "Реал" і збірної Португалії Кріштіану Роналду. За минулий рік португальський футболіст заробив 93 млн доларів.

Друге місце в списку займає гравець клубу Національної баскетбольної асоціації (НБА) "Клівленда" Леброн Джеймс (86,2 млн доларів), третім став аргентинський футболіст іспанської "Барселони" Ліонель Мессі (80 млн доларів), четвертим - швейцарський тенісист Роджер Федерер (64 млн доларів), п'ятим - гравець клубу НБА "Голден Стейт" Кевін Дюрант (60,6 млн доларів).

Єдиною спортсменкою, яка ввійшла в першу сотню рейтингу, стала американська тенісистка Серена Вільямс (51 місце, 27 млн доларів).

Роналду за свою кар'єру чотири рази ставав володарем нагороди кращому футболістові світу за підсумками року "Золотий м'яч", чотири рази вигравав Лігу чемпіонів, є найкращим бомбардиром в історії турніру. У 2016 році у складі збірної Португалії став чемпіоном Європи.

Нагадаємо, Міжнародна боксерська федерація (IBF) звільнила Ентоні Джошуа від обов'язкового захисту титулу чемпіона світу в суперважкій вазі в наступному бою. Таке рішення було прийнято для того, що британський боксер зумів провести матч-реванш з Володимиром Кличком.