ua en ru

Кличко впевнений, що влада та опозиція зможуть знайти порозуміння в питанні Тимошенко

Лідер партії "Удар", народний депутат Віталій Кличко впевнений, що влада та опозиція в Україні зможуть знайти порозуміння в питанні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Шустер Live" на телеканалі "Інтер".

"Я сподіваюсь, що ми зможемо знайти порозуміння, ми зможемо виконати всі умови... Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС. Від нас, українців, залежить, як ми зможемо реалізувати ці завдання", - зазначив Кличко.

Водночас політик зазначив, що якщо не вдасться добитися вирішення питання Тимошенко, то ЄС буде важко підписати угоду про асоціацію.

"Визволення Юлії Тимошенко з в'язниці є однією з ключових вимог. Але я впевнений, що ми маємо прийняти стратегічне рішення, від якого залежить майбутнє країни... Ми ще маємо час", - додав Кличко.

При цьому він наголосив на тому, що у разі зриву підписання угоди відповідальність цілком нестиме влада.

"Якщо зірвуться плани підписання угоди, якщо ми не зможемо реалізувати це, відповідальність лежатиме на нинішній владі... і, зокрема, Президенті Януковичі", - сказав лідер "Удару".

У той же час, потім Кличко уточнив, що і опозиція теж відповідає за майбутнє України: "Ми всі несемо відповідальність за країну".

При цьому раніше сьогодні Президент України Віктор Янукович заявив, що опозиція також буде відповідальною, якщо УА з ЄС не буде підписана.