ua en ru

Кличко виключає закриття ринку "Володимирський"

Мер Києва Віталій Кличко виключає закриття комунального ринку "Володимирський". Про це він заявив на зустрічі із працівниками ринку "Володимирський", передає прес-служба партії Кличка "Удар".

"Сьогодні навколо ринку поширюється багато чуток і неправдивої інформації. Поширюються якісь листівки, нібито ринок закривається, нібито є якісь плани його забудувати і залишити людей на вулиці. Мене запросили, і я приїхав, щоб поспілкуватися з вами. Хочу наголосити - ринок був і залишається муніципальним. Жодних планів щодо закриття ринку не було і немає", - зауважив Кличко.

У той же час він зазначив, що бюджет столиці отримує від роботи цього комунального ринку мізерні кошти, тому сьогодні прокуратура проводить перевірку.

"Моє завдання - наповнити бюджет Києва, щоб столиця функціонувала і розвивалась. Ми перевіряємо всі ринки, і ваш - не виняток. Потрібно знати, хто скільки платить за своє місце і яка частина цієї суми йде в "білу" і скільки в "чорну" касу. Наше завдання - вивести "чорні потоки" з тіні, і я це зроблю. Гроші платників податків мають надхожити не комусь у кишеню, а до бюджету міста", - наголосив мер Києва.

Водночас глава громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко у своєму Facebook написав, що 3 липня о 13:30 працівники Володимирського ринку і підприємці візьмуть у "торгову облогу" прокуратуру Києва по вул. Предславинська, 45/9.

"Навколо будівлі міської прокуратури виростуть торгові намети і продуктові прилавки. Тож тепер кияни зможуть робити покупки за новою адресою під вікнами прокурора міста. У разі несприятливих погодних умов торговці змушені будуть здійснювати торгівлю безпосередньо у приміщенні прокуратури", - зазначає Мельниченко. За його словами, це буде акція протесту проти перевірки ринку з боку прокуратури.