ua en ru

Китай готовий зміцнювати відносини з Україною у різних сферах, - Сі Цзіньпін

Китай готовий зміцнювати відносини з Україною у різних сферах, - Сі Цзіньпін Фото: Сі Цзіньпін (flickr.com/poroshenkopetro)

Лідер Китаю привітав Україну з Днем незалежності

Китай готовий зміцнювати відносини з Україною у політичній та інших сферах. Про це йдеться у привітанні глави Китаю Сі Цзіньпіна з Днем Незалежності України, передає прес-служба українського президента.

"Я приділяю велику увагу розвитку українсько-китайських відносин і готовий разом з вами (лист адресовано Петру Порошенку, - ред.), користуючись можливістю 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами, сприяти подальшому посиленню політичної взаємодовіри, зміцненню традиційної дружби для просування співпраці в усіх сферах і досягнення нових результатів", - зазначив Сі Цзіньпін.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що американська сторона докладе зусиль для відновлення територіальної цілісності України.

"Сполучені Штати будуть продовжувати підтримувати прагнення України, а також докладати зусилля разом з вами, європейськими та іншими однодумцями для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у привітанні Трампа з Днем Незалежності України.