ua en ru

Китай готовий інвестувати в сільське господарство України 10 млрд дол., - Присяжнюк

Китай готовий забезпечити інвестиції на суму 10 млрд дол. в сільське господарство України у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк за результатами візиту до Китаю, передає прес-служба Кабміна.
У рамках візиту українська делегація зустрілася з головою Народного банку Китаю, міністром комерції КНР та президентом "Ексімбанку" КНР Лі Жогу. Під час зустрічі з Лі Жогу обговорювалися питання фінансування "Ексімбанком" Китаю інфраструктурних та агропромислових інвестиційних проектів в Україні, а також участі китайського банку в фінансових операціях на земельному ринку України.
"Китай приділяє значну увагу розвитку відносин з Україною у галузі сільського господарства. Президент "Ексімбанку" поінформував нас, що банк готовий забезпечити інвестиції в сільське господарство України на суму 10 млрд дол. у разі наявності погоджених сторонами конкретних проектів", - повідомив Микола Присяжнюк.
Найближчим часом "Ексімбанк" має намір відрядити в Україну робочу групу, яка на постійних засадах співпрацюватиме з українськими партнерами.
За словами міністра, інтерес китайської сторони полягає в тому, щоб імпортувати з України продукти харчування, а також спільно з Україною реалізовувати їх на ринках інших країн.