ua en ru

Києву потрібен мер-господарник, а не політик, - Медведчук

Останній снігопад повинен дати зрозуміти, що Києву потрібен не мер-політик-революціонер чи консерватор, а відповідальний і енергійний господарник. Про це на сайті громадського руху «Український вибір» написав його лідер Віктор Медведчук.

«Потрібен, як зараз прийнято говорити, топ-менеджер, здатний управляти колосальним міським господарством, вирішувати численні комунальні та міські проблеми, які з кожним роком зростають, як горезвісний сніжний ком», - підкреслив Медведчук.

«Простоявши в ніч з п'ятниці на суботу 8:00 в київських заторах, я мав час подумати про те, чому Київ в один момент перетворився на одну гігантську пробку. До речі, звернув увагу, що в численних коментарях громадян в соцмережах досить чітко превалював політичний аспект. Аж до того, що, бачачи таку безпорадність влади перед стихією, багато закликали оголосити в найближчу неділю вибори мера. Я згоден з тим, що міська влада виявилася катастрофічно не готова до удару стихії технічно, що частково може мати і об'єктивні причини. Але, найголовніше, вона виявилася не готова, м'яко висловлюючись, інтелектуально. Влада виявилася не здатна їй протистояти. Не здатна організувати роботу з багатьох напрямків. Тому що в перші години головним було не стільки організувати прибирання снігу, яку просто не можна було проводити, тому що київські вулиці загатили тисячі автомобілів, скільки допомогти київським автомобілістам дістатися додому», - написав лідер громадського руху.

Він підкреслив, що київський голова повинен був не «героїчно» битися зі стихією «на вулицях Києва», як заявив його заступник, а сидіти в своєму кабінеті і чітко організувати роботу штабу. «Я не знаю, чим займалися виведені на вулиці тисячі київських даішників (за ті 8 годин, поки добирався додому, я не бачив жодного), але я точно знаю, що регулюванням потоку автомобілів ніхто не займався. А треба було організувати постійний моніторинг ситуації на дорогах і перенаправити за допомогою ДАІ потоки машин за оптимальними маршрутами. Для таких ситуацій повинен бути підготовлений план дій, роботи всіх служб в екстрених умовах. А якщо немає розуміння, що треба робити, то і від київської адміністрації, і від співробітників ДАІ було б більше користі, якби їм просто вручили лопати. Але тоді краще відразу перевести їх у двірники», - підкреслив Медведчук.

«Як відомо, вибори київського мера стоять на порядку денному. Але повістка ця знову явно політична. При цьому навіть якось незручно ставити питання: який мер потрібен Києву? Гучний політик, оратор і патріот з правильними гаслами або людина, що має досвід управління великими структурами, що розбирається в складному міському господарстві? Зрозуміло, що місту потрібен справжній мер. І патріот! Саме патріот свого міста, для якого Майдан - це не місце для збору однодумців, а архітектурне обличчя Києва, яке сьогодні знівечене стараннями попередників, як і вся історична частина міста», - впевнений політик.

«І може, нам все-таки пора задуматися про те, кому ми вручаємо долю міста? Чому ми вибираємо не тих, хто представить кращу і реальну програму розвитку міста, а тих, хто, прикриваючись популістськими гаслами, видає себе за борця за справедливість, обіцяючи «покінчити», «не допустити» і «припинити»? Тим же киянам потрібен не «герой», який красиво бореться з політичними опонентами, а той, хто ефективно може протистояти наслідкам того ж снігопаду, організувати в екстремальних умовах завезення хліба, молока і води. Якщо ми зрозуміємо це, у нас багато вийде. Не тому, що ми обов'язково багато в чому змінимо своє ставлення до політиків. Ми змінимо ставлення до самих себе і свого життя. Змінимо на краще наше місто і нашу країну...», - резюмував Медведчук.