ua en ru

Києву на добудову другої нитки головного міського колектора необхідно 400 млн грн

Києву на добудову другої нитки головного міського колектора необхідно 400 млн грн. Про це сьогодні на розширеному засіданні колегії КМДА щодо підсумків проходження опалювального сезону повідомив директор КП "Метробуд" Володимир Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу підняти питання щодо будівництва другої нитки головного міського колектора. Справа в тому, що при підготовці до Євро-2012 було 40% побудовано, проходка завершена на 98%, залишилось 240 метрів і два роки вже механізований комплекс там псується під землею... Там 400 млн грн залишилося, тому що багато там підключень і так далі, виконаний значний обсяг робіт... підключення не зроблені, незавершена проходка", - повідомив Петренко.

За його словами, будівництво колектор необхідно завершити протягом найближчих 2-3 років.

"Разом з Анатолієм Костянтиновичем (Голубченком), коли він курував цей об'єкт, воно інтенсивно велося. Зараз все зупинилося, п'ять місяців пройшло, нічого не робиться... Або передавати колектор тому, хто буде його добудовувати. Але я думаю, що це стратегічне питання для міста Києва, і якщо не дай Боже, щось там вийде на старій річці, а до цього "Водоканал" весь час піднімав питання щодо того, що головний колектор в критичному стані, то зараз це питання не піднімається, і якщо там все нормально, то навіщо ми його будували? Я просив би, щоби найближчим часом, це питання було розглянуто, вирішено. І треба завершувати, бо ми латаємо діри, а такий стратегічний об'єкт в нас випав з поля зору", - додав Петренко.

Читайте також: Київрада збільшила фінансування капітальних вкладень у 2013 р. на 25% - до 1,5 млрд грн