ua en ru

Київрада затвердила новий порядок здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах до 2013 р

Київрада затвердила новий порядок здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах до 2013 р. За дане рішення проголосувало 89 депутатів зі 112 зареєстрованих в залі засідань, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я знаю, що ви абсолютно переконані, що сьогодні цей бізнес, на жаль, ще залишається в тіні і основою для такого його існування є корупційні схеми, які працюють... Ми зможемо отримати до міського бюджету уже в цьому році приблизно до 150 млн грн, і це в 7 разів більше, ніж в 2011 році", - сказав голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.
У свою чергу, секретар Київради Галина Герега зазначила на брифінгу перед засіданням Київради, що даний проект рішення є регуляторним та спрощує процедуру отримання дозвільної документації та розміщення тимчасових споруд у Києві та стимулює підприємців до сплати пайової участі. "Але мова йде лише про ті тимчасові споруди, які не підпадають під встановлені проектом рішення заборони (20 метрів від станції метро, 1,5 км від "Олімпійського", біля торгових центрів, при наявності рішення про демонтаж) та за умови сплати їх власниками пайової участі до міського бюджету", - сказала Герега.
Також вона додала, що даний проект є тимчасовим - до 2013 року. "За цей час КМДА має розробити комплексну схему розміщення тимчасових споруд у Києві - новий порядок розміщення тимчасових споруд, що буде відповідати нормам закону, зокрема, врегульовувати земельні питання з власниками", - зазначила Герега.
Варто додати, що даний проект рішення багато обговорювався на постійних комісіях та доопрацьовувався згідно з пропозиціями та зауваженнями депутатів, підприємців, громадських організацій.

Затверджений проект рішення щодо підприємницької діяльності малих архітектурних форм є передвиборним ходом київської влади, оскільки документ буде чинним лише протягом року від дня прийняття рішення. Про це заявила на засіданні Київради голова фракції БЮТБ у Київраді Тетяна Меліхова. "Незрозуміло, чому проект розрахований лише на рік, а що далі? Тобто, цей проект рішення передбачає встановлення відносин між підприємцями і владою лише на період виборів, а наступного року влада знову хоче змусити підприємців оформлювати за гроші нові дозволи на встановлення МАФ, знову створюватиме черги", - сказала Меліхова. Також голова фракції БЮТБ наголошує, що після проведення виборів правила щодо впорядкування МАФ зміняться.

Нагадаємо, заступник голови КМДА Руслан Крамаренко зазначив, що Києву необхідно відновити зарахування до бюджету міста 100% податку на доходи фізичних осіб.