ua en ru

Київрада сьогодні розгляне зміни до бюджету щодо збільшення доходів до бюджету міста на 538 млн грн

Сьогодні на пленарному засіданні Київрада буде розглядати низку важливих рішень, серед яких зміни до бюджету щодо збільшення доходів до бюджету міста на 538 млн грн та зміни до Програми соціально-економічного розвитку щодо розподілення виділених коштів у суму 1 млрд грн на функції столиці. Про це сьогодні під час брифінгу перед початком засідання Київської міської ради повідомила секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виконавчий орган пропонує збільшити доходи до бюджету міста на 538 млн грн, зокрема, 443 млн грн - від сплати за землю. Це буде робитись за рахунок переукладання договорів оренди на земельні ділянки, за якими ставки нижче рівня, встановленого Податковим кодексом. А також за рахунок застосування підвищеного коефіцієнту на територіях, що мають історико-культурне значення. 90,2 млн грн - надходження за рахунок сплати пайового внеску від власників МАФ. Та 4,6 млн грн - за рахунок збільшення власних надходжень від бюджетних установ", - сказала Герега.

За її словами, ці кошти, а також гроші, що залишились на рахунках на кінець 2011 року, а саме 109,4 млн грн, будуть спрямовані на видатки з благоустрою міста, на міські цільові програми соціального захисту, на заходи міської цільової програми "Безпечна столиця".

Також секретар Київради Галина Герега зазначила, що сьогодні на засіданні будуть розглядати зміни до Програми соціально-економічного розвитку. "В основному вони стосуються тих коштів, які виділено на забезпечення функцій столиці. Я вам нагадаю, що сума складає 1 млрд грн, з них 887,6 млн грн - це цільові кошти, які Кабмін спрямував на капітальні вкладення", - додала Герега.
Крім цього, сьогодні депутати будуть розглядати зміни до міської цільової програми підготовки та проведення в Києві фінальної частини Євро-2012, а саме перерозподіл коштів всередині програми, за рахунок чого додались нові заходи, на які буде направлене фінансування.

Всього на порядок денний винесено 116 питань. Зазначимо, Герега вже відкрила засідання Київради.