ua en ru

Київрада сьогодні буде приймати зміни до бюджету у розмірі 13 млн грн

Київрада сьогодні, 26 січня, буде приймати зміни до бюджету у розмірі 13 млн грн, а також рішення щодо здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах. Про це сьогодні на брифінгу перед засіданням Київради повідомила секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.
"Початок року, зміни до бюджету є незначними, і вони пов'язані з уточненням бюджетних показників. Це 13 млн грн, які направляються на погашення відсотків за користування довгостроковими кредитами, наданими на придбання житла для молодих сімей та незахищених верств населення", - повыдомила Герега.
Також депутати сьогодні прийматимуть проект рішення "Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах". По словам Гереги, цей проект рішення є регуляторним, він спрощує процедуру отримання дозвільної документації на розміщення тимчасових споруд у Києві та стимулює підприємців до сплати пайової участі.
"Але мова йде лише про ті тимчасові споруди, які не підпадають під встановлені проектом рішення заборони... За попередніми підрахунками Головного управління фінансів, якщо проект рішення буде підтриманий, від сплати пайової участі місто отримає в 2012 р. близько 135 млн грн", - пояснила Герега.
Варто зазначити, що даний документ є тимчасовим і діятиме до 2013 р., за цей час КМДА має розробити комплексну схему розміщення тимчасових споруд у Києві.
Також секретар Київради зазначила, що сьогодні на сесії депутати розглядатимуть дві міські цільові програми: "Безпечна столиця" на 2012-2015 рр. та "Київська служба порятунку" на 2012-2016 рр.
"Перша програма - це міська цільова комплексна програма профілактики та протидії злочинності у місті Києві... ця програма є дуже актуальною напередодні проведення Євро-2012... Передбачене фінансування на чотири роки - 355 млн грн, але ми будем її фінансувати, виходячи з бюджетних можливостей", - зазначила Герега.
Щодо другої цільової програми, то її фінансування складатиме 190 млн грн, зокрема, планується у кожному районі створення нових аварійно-ритуальних ескортів.