ua en ru

Київрада прийняла програму переоснащення "Київської служби порятунку" на 2012-2016 рр. з фінансуванням у 190 млн грн

Київрада прийняла міську цільову програму технічного переоснащення та соціального розвитку комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" на 2012-2016 рр. з фінансуванням у розмірі 190 млн грн. За це рішення проголосували 104 депутати зі 111 зареєстрованих в залі засідань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Реалізація програми, по-перше, забезпечить ефективне функціонування аварійно-рятувальної служби міста, а по-друге, зекономить міському бюджету кошти на відшкодування видатків, пов'язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій та компенсаційними виплатами постраждалим від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", - зауважила на брифінгу секретар Київради Галина Герега.

За словами Гереги, на реалізацію програми передбачено 190 млн грн.

Метою програми є вдосконалення системи цивільного захисту населення, оперативне реагування на надзвичайні ситуації, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт, забезпечення сталої діяльності мобільної, технічно оснащеної, багатофункціональної аварійно-рятувальної служби, постійної готовності для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, мінімізації їх наслідків, захисту населення, території міста Києва від їх негативного впливу.
Варто зазначити, що до комплексу заходів, передбачених у програмі, входить розбудова правобережного загону, створення лівобережного загону та восьми районних аварійно-рятувальних взводів, що зменшить час реагування на надзвичайні ситуації до 10-15 хв. Також передбачено збільшення чисельності працівників служби до 520 штатних одиниць та забезпечення підрозділів необхідними службовими приміщеннями, сучасним оснащенням і спорядженням.

Необхідність прийняття програми, згідно з повідомленням прес-служби Київради, зумовлена статистичними даними, які свідчать, що динаміка виїздів оперативних підрозділів служби зростає щорічно: з 40 виїздів на місяць у 2005 р. до 212 - у 2011 р.

Також сьогодні Київрада прийняла міську цільову комплексну програму профілактики та протидії злочинності в м. Києві "Безпечна столиця" на 2012-2015 рр. з фінансуванням у розмірі 335 млн грн.