ua en ru

Київрада відмовилася від розробки схеми розміщення МАФ

Київрада відмовилася прийняти рішення, яким передбачалося розробку комплексної схеми розміщення МАФ до 1 грудня 2013 р. За відповідне рішення проголосували тільки 48 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно проекту рішення, передбачалося також заборонити розміщення МАФ на тротуарах за 20 м у межах видимості у два боки тротуари від установленого дорожнього знаку та встановлювати МАФ ближче ніж за 20 м до входу та виходу в метро. Схему мало б розробити Головне управління містобудування та архітектури КМДА.

Обговорення питання МАФ викликало у залі великі дискусії. Депутати закидали заступнику голови КМДА Анатолію Голубченку, який представляв це питання те, що схему розробляють вже не один рік, а незаконно встановлені МАФ зносяться вкрай повільно. Депутати Київради відзначили, що 99% киян виступають проти існування МАФ в м. Києві.

Голубченко запевнив, що в КМДА допрацюють це питання і винесуть на наступне засідання Київради.

"Будемо доопрацьовувати і виносити на наступне засідання. На цей час будемо зносити, бо всі МАФ стоять незаконно, будемо виконувати приписи міліції, прокуратури, СБУ, якщо будуть звернення. Оскільки це рішення не прийняте, то у нас на сьогоднішній день жоден МАФ не має юридичних підстав працювати", - зазначив він.

Голубченко також додав, що коли б було прийнято рішення, то вже від завтрашнього дня МАФи могли б сплачувати пайову участь і це дало б можливість профінансувати знесення незаконних МАФ.

За його словами, сьогодні в м. Києві встановлено близько 18 тис. МАФ.

"Одні називають 30 тис., інші називають 20 тис., ще інші - 16 тис., і я вам не скажу реально, я вам скажу приблизно - 18 тис. МАФ", - повідомив Голубченко.

В першу чергу знесуть 450 МАФ, що занесені в графік демонтажу та знаходяться біля виходів із метро, в підземних переходах. Від початку року вже знесено 280 МАФ.

Голубченко каже, що для знесення МАФ було виділено по 300 тис. грн на кожен район Києва і 1 млн грн - КП "Київблагоустрій".

За словами Анатолія Голубченка, схема розміщення МАФ досі не була розроблена, тому що різні групи не могли узгодити свої інтереси.

"Така схема розроблялася, давалася в райони для погодження, райони робили зауваження, вона поверталася, потім попадала в комісії Київради, робилися зауваження і жодного разу вона не була, на превеликий жаль, вона не була узгоджена. Тому що різні групи, які представляли ці комісії, ніяк не могли знайти компромісу і, на превеликий жаль, після цього було прийняте рішення про розробку нового генплану Києва. Вийшли нові закони, про те, що не можна нічого робити без детального плану забудови районів, і таким чином уже майже рік ми не маємо права нічого виносити, і тільки зараз у нас з'явилась можливість доопрацювати", - пояснив Голубченко.

За його словами, схема може з'явитися тільки після появи детального плану забудови районів. Він додав, що сьогодні є вже багато напрацювань і по деяких районах схема майже повністю розроблена.

Читайте також: У Києві в 2012 р. виявлено 898 власників МАФ без документів на земельні ділянки