ua en ru

Київській владі необхідно 16 млн грн на заміну обладнання на Бортницькій станції, - Мазурчак

Київській владі необхідно 16 млн грн на заміну обладнання на Бортницькій станції аерації. Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Робота по ремонту вже робиться зараз, вона нічим не зв'язана, гроші на ліквідацію аварії є. Мова йде про глибину проведення ремонтних робіт, ми б хотіли додатково ще зробити заміну самого обладнання, яке на цій станції... Ми просимо 16 млн грн для того, щоб було вирішено питання з заміною обладнання, а сама ліквідація аварії коштує 5,6 млн грн... фінансисти наполягають на тому, щоб зупинитись на цій цифрі. Швидше всього, сьогодні розпорядження буде підписано на 5,6 млн грн", - зазначив Мазурчак.
Нагадаємо, 17 січня в Києві на території Бортницької станції аерації, а саме на самопливному Лівобережному колекторі діаметром 3 тис. мм поряд з насосною станцією першого підйому стався провал розмірами 10 на 10 м та глибиною 8 м. За словами Мазурчака, наслідки аварії на Бортницькій станції аерації будуть ліквідовані упродовж двох місяців.