ua en ru

У Київській області затримали чиновників на хабарі в 1,3 млн гривень

У Київській області затримали чиновників на хабарі в 1,3 млн гривень Фото: хабар для чиновників Київської області (facebook.com/LarysaSargan)

На хабарі затримали голову Поліської РДА Київської області та його заступника

В Київській області на хабарі в 1,3 млн гривень затримали голову Поліської районної державної адміністрації, його заступника та державного кадастрового реєстратора в Іванківському районі. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Повідомляється, що військова прокуратура на хабарі затримала голову Поліської РДА Київської області Олександра Янкового та його заступника, а також державного кадастрового реєстратора в Іванківському районі. Чиновники вимагали та отримали від голови правління однієї з місцевих громадських організацій хабар у розмірі 1,3 млн гривень за сприяння у передачі в оренду земельних ділянок площею близько 300 га, розташованих в межах Поліського району.

"Зазначені земельні ділянки (паї) належать або власникам, які офіційно померли і/або не мають спадкоємців, або осіб, місцезнаходження яких поки невідомо", - зазначила Сарган.

Крім того, правоохоронці провели обшуки в Поліській РДА та в сільських радах району. Затриманим готують повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Ч - ЧЕМОДАННИЙ ХАБАР Військова прокуратура Київського гарнізону у останній день зими, 28.02.2018 р. за участі слідчих с...

Опубліковано Ларисою Сарган 1 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на адмінмежі з Кримом на хабарі попався інспектор митної служби.