ua en ru

Київський апеляційний адмінсуд визнав незаконними дії секретаря ЦВК та ЦВК в цілому щодо кадрової ротації керівного складу ТВК ТВО №22.

Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконними дії секретаря ЦВК Тетяни Лукаш та ЦВК в цілому в питанні кадрової ротації керівного складу територіальної виборчої комісії територіального виборчого округу №22. Про це РБК-Україна повідомив уповноважений представник в ЦВК від кандидата в Президенти України Віктора Ющенка Андрій Парубій. «Суд визнав незаконними дії секретаря ЦВК та ЦВК в цілому щодо відмови взяти до розгляду заяву кандидата в Президенти В.Ющенка щодо заміни секретаря комісії», - сказав він.

Нагадаємо, вчора А.Парубій звернувся до Київського апеляційного адміністративного суду зі скаргою на дії Центральної виборчої комісії. Він пояснив, що мотивом звернення стало те, що ЦВК відмовилася приймати заяву на заміну кандидатури секретаря ТВК територіального виборчого округу №22 (м.Луцьк). Він додав, що ЦВК мотивувала свою відмову тим, що заява була заповнена з порушенням вимог українського законодавства.

Нагадаємо, що В.Ющенко виграв вже дві судові справи проти ЦВК. Мова йшла про кадрові призначення у №13 та №188 ТВО.