ua en ru

Київський суд скасував рішення влади Севастополя про незалежність, - ГПУ

Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Генеральної прокуратури України та скасував низку рішень Севастопольської міської ради, які були прийняті у лютому-березні 2014 р. з порушенням Конституції та законів України "Про місцеве самоврядування в України" і "Про основи національної безпеки України» та посягали на засади конституційного ладу, суверенітет і територіальну цілісність України, її державну безпеку.

Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позов Генеральної прокуратури України та скасував низку рішень Севастопольської міської ради, які були прийняті у лютому-березні 2014 р. з порушенням Конституції та законів України "Про місцеве самоврядування в України" і "Про основи національної безпеки України" та посягали на засади конституційного ладу, суверенітет і територіальну цілісність України, її державну безпеку. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Як відомо, підтримуючи прояви сепаратизму, міськрада заявила про невизнання існуючої влади, її центральних органів, які, на її думку, є нелегітимними", - заявляють у ГПУ.

Зокрема, Севастопольською міською радою було затверджено Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим і м. Севастополя.

Також, нагадують у прес-службі, Севастопольською міськрадою з перевищенням наданих законодавством повноважень затверджено заяву депутатів про політичну ситуацію в Україні, підтримано ініціативу Верховної Ради Криму про проведення референдуму. Міськрадою також було створено незаконний орган - Координаційну раду з організації Севастопольського управління по забезпеченню життєдіяльності міста та делеговано їй повноваження щодо здійснення управління містом.

Так, Координаційною радою всупереч положенням Конституції та закону "Про місцеве самоврядування в Україні" та з грубим порушенням засад організації державної влади було створено місцеві органи міліції, прокуратури, Служби безпеки та Севастопольський морський торговельний порт, підпорядкувавши йому всю портову інфраструктуру, розташовану на території міста Севастополя та його акваторії.

"Генеральною прокуратурою України зазначені рішення оскаржено в суді, які в судовому порядку визнано протиправними та скасовано", - йдеться в повідомленні.