ua en ru

Київська влада має намір виділити 13 земділянок на майже 4 тис. місць до Євро-2012

Київська влада мають намір виділити 13 земельних ділянок, на яких розташовуватиметься 3951 автомісце. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, нові парковки розташовуватимуться за адресами: Хрещатик, 25, Хрещатик, 32а, пр. Перемоги (вул. Святошинська), пр. Перемоги 24а, пр. Академіка Палладіна, 23, Броварський проспект (ст. м. Лісова), вул. Терещенківська, 13, вул. Пушкінська, 34б, пр. Перемоги 74-78, вул. Мануїльського 25б, Броварський проспект (ст. м. "Гідропарк").
На період проведення Євро-2012 київська влада проситиме власників всіх приватних київських парковок приймати винятково вболівальників, які приїдуть на матч.
А.Голубченко також повідомив, що з травня 2011 р. на київських дорогах з'явиться окрема смуга, якою зможуть користуватися лише водії громдаського транспорту. За його словами, на сьогодні головна проблема полягає в тому, що хоча смуги, призначені винятково для громадаського транспорту, "ними їздять усі".
"Наше головна вимога, щоб ці смуги існували лише для громдаського і спеціального транспорту. Це може бути швидка, можуть бути автобуси і тролейбуси, це може бути міліція - для виконання своїх функцій", - додав А.Голубченко.
Він також наголосив, що на сьогодні не менш активно розглядається питання про посилення відповідальності за виїзд на спеціальну смугу, а також про посилення контролю з боку цих ділянок доріг співробітниками ДАІ.
Заступник голови КМДА упевнений, що це питання необхідно буде вирішити для того, щоб київська влада впоралася з організацією Євро-2012, "адже пасажири, які їхатимуть на матч міським транспортом, повинні рухатися без жодних затримок".