ua en ru

У Києві затримано колишнього першого заступника голови Фонду держмайна: підозрюють у держзраді

У Києві затримано колишнього першого заступника голови Фонду держмайна: підозрюють у держзраді Фото: в Києві затримано колишнього першого заступника голови Фонду держмайна (Віталій Носач, РБК-Україна)

У столиці затримано колишнього першого заступника голови Фонду держмайна. Його підозрюють у передачі окупантам даних про ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр Офісу генпрокурора.

"Повідомлено про підозру мешканцю м. Києва у державній зраді, а також незаконному придбанні і зберіганні зброї та боєприпасів (ч. 1 ст. 111, ст. 263 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній перший заступник Фонду державного майна України поширював ідею зміни територіальної цілісності України та сприяв окупантам у проведенні агресивної війни.

" 24 лютого по 16 березня громадянин України у Києві в месенджерах долучився до антиукраїнських чатів і передавав представникам РФ та представникам "ДНР/ЛНР" дані щодо місць розташування особового складу та військової техніки ЗСУ. Маючи військову освіту, він усвідомлював, що ці дані будуть використані ворогом для подальших бомбардувань мирних міст", - розповіли у відомстві.

Наразі підозрюваного затримано у порядку ст. 615 ККУ.

Під час обшуку в нього виявлено та вилучено пістолети, набої, гранати і мобільний телефон. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Києві затримано колишнього першого заступника голови Фонду держмайна: підозрюють у держзраді

Фото: в Києві затримано колишнього першого заступника голови Фонду держмайна (gp.gov.ua)