ua en ru

У Києві сьогодні ввечорі запускатимуть артилерійські салюти

У Києві сьогодні ввечорі запускатимуть артилерійські салюти Фото: українські військові (facebook.com/generalpoltorak)

Артилерійські салюти є частиною репетиції параду до Дня незалежності

У Києві сьогодні ввечорі, 22 серпня 2018 року, під час репетиції параду до Дня незалежності запускатимуть артилерійські салюти. Про це йдеться у повідомленні на сайті Київської міської державної адміністрації.

Як зазначається, артилерійські салюти пролунають десятьма залпами гармат. Запуски проводитимуться з вогневої позиції на Трухановому острові.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у військовому параді до Дня незалежності України візьмуть участь делегації 18 країн. Як повідомляв міністр оборони України Степан Полторак, під час першого тренування було представлено 250 одиниць техніки, нової техніки і техніки, прийнятої на озброєння або проходить державні випробування, а також представлені перспективні зразки.

Також повідомлялося, що на параді з нагоди Дня незалежності України буде присутній повноважний представник президента США. На думку посла України в США Валерія Чалого, такий візит на парад є "чітким виявом підтримки" України Сполученими Штатами.

"Хочу трохи привідкрити завісу. На параді з нагоди Дня незалежності України буде присутній повноважний представник президента США. Це не просто символізм - це чіткий вияв підтримки нашого стратегічного партнера", - заявляв Чалий.