ua en ru

У Києві з травня потонули 17 осіб, - ДСНС

У Києві з травня потонули 17 осіб, - ДСНС Фото: відпочинок біля води

4 подібні випадки відбулися за останній тиждень

У Києві з початку року на водних об'єктах загинула 21 особа, при цьому тільки з початку травня зафіксовано 17 випадків загибелі людей на воді. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України в м. Києві.

Як зазначили у столичного главку ДСНС, 4 подібні випадки відбулися за останній тиждень.

Так, 8 липня о 18:43 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України в м. Києві надійшло повідомлення про те, що у воді на озері по вул. Кошице, 3, в Дарницькому районі, знаходиться тіло чоловіка.

На місце події прибула група водолазно-рятувальних робіт. Тіло чоловіка було знайдено на відстані 3 м від берега. Після того як потопельник був витягнутий з води, подальшим розслідуванням зайнялися співробітники слідчо-оперативної групи.

"З настанням літньої пори року більшість людей воліють відпочивати біля водойм. Спекотна погода сприяє тривалому перебуванню під сонцем біля води, однак висока температура негативно впливає на організм, а її перепад в результаті купання може привести до негативних наслідків. Не менш небезпечним є вживання спиртних напоїв , перебуваючи на відпочинку біля водойм. При негативному впливі алкоголю людина не здатна контролювати рухи і швидко орієнтуватися, особливо перебуваючи у воді", - нагадали рятувальники.

Також у столичному главку ДСНС наполягають на дотриманні правил безпечного відпочинку біля води: не купатися у непристосованих для цього місцях; не перегріватися на сонці; не пірнати в місцях, де не відомий рельєф дна і глибина; уникати купання після вживання алкогольних напоїв; не втрачати з уваги маленьких дітей і не дозволяти їм відпливати далеко від берега.

Зазначимо, що сьогодні в Києві, згідно із прогнозом УкрГМЦ, очікуються дощі, температура вночі від +20 до +22, вдень від +30 до +32.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що в Німеччині більше 12 людей потонули у водоймах, намагаючись сховатися від тропічної аномальної спеки.