ua en ru

Київ готується до весняної повені.

На розширеному засідання колегії КМДА керівники комунальних служб м. Києва доповіли щодо виконання протиповеневих заходів, - повідомляє прес-служба КМДА.

"Згідно з рішенням київського міського голови Леоніда Черновецького, профільними службами столиці негайно будуть досліджені зони, де в разі необхідності можливе проведення евакуації населення. Будуть організовані відповідні навчання. Хочу підкреслити, що мер дав доручення фінансувати усі заходи, пов'язані з пропуском весняної повені. Це питання перебуває на особливому контролі міського голови", - підкреслив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
Він додав, що відсьогодні бригади Міністерства надзвичайних ситуацій України перевірятимуть усі території можливого підтоплення у столиці - зокрема, в Оболонському, Подільському, Деснянському, Дніпровському та Дарницькому районах.
На випадок погіршення якості води у Дніпрі проводяться заходи з підготовки до роботи плавучої насосної станції "Роса - 300".

Під час колегії, Головному управлінню контролю за благоустроєм міста було доручено в кожному районі столиці створити комісії з перевірки усіх імовірних зон підтоплення та очистити їх від сміття, яке може потрапити до Дніпра та зіпсувати питну воду. Крім того, спеціальною комісією за участю фахівців Держпромнагляду, Міністерства надзвичайних ситуацій України, Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА буде обстежено кріплення усіх об'єктів, які встановлено на воді.