ua en ru

Київ не може перерахувати пенсії та соцвиплати жителям Криму, - Денісова

Київ не може перерахувати пенсії і соціальні виплати мешканцям АР Крим.

Київ не може перерахувати пенсії і соціальні виплати мешканцям АР Крим. Про це в ході засідання уряду заявила міністр соціальної політики України Людмила Денісова (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Проблеми технічні. Тобто ми не можемо перерахувати пенсії, соціальні виплати... Це не тільки пенсіонерам... Є другий транш і є заявка на ці кошти від Криму і Севастополя. Від Криму на 24 млн допомоги сім'ям з дітьми та на 3 млн - це від Севастополя", - розповіла Денісова.

Крім того, глава Мінсоцполітики зазначила, що керівництво МДЦ "Артек" і двох відомчих санаторіїв у Криму відмовилося від роботи з офіційним Києвом. З її слів, у цих установах змінилося керівництво, тому путівки для дітей буде придбано у санаторіїв на материковій частині України.

"За рахунок Автономної Республіки Крим не може бути зірвано дитяче оздоровлення", - наголосила Денісова, додавши, що через ситуацію у Криму існує проблема з оздоровленням інвалідів.

Раніше повідомлялося, що Мінсоцполітики не може виплатити соціальну допомогу Криму через відключення електронної системи казначейства в автономії.

"17 березня були відправлені гроші до Криму, але вони повернулися. Крим відключився від електронної системи платежів, і казначейство не працює в рамках держави України. Тобто ми не можемо цього зробити", - заявляла 19 березня Денісова.

Нагадаємо, Кабмін має намір своєчасно профінансувати всі соціальні виплати у Криму.

Напередодні міністр Кабміну Остап Семерак заявив, що уряд виконує всі свої зобов'язання перед українськими громадянами у Криму. Втім, при виконанні своїх функцій держава стикається із серйозними проблемами, зокрема, неможливо належним чином виплачувати пенсії.