ua en ru

Київ готовий до початку опалювального сезону на 99%, - Мазурчак

Незважаючи на фактичну зношеність комунального фонду, Київ готовий до початку опалювального сезону на 99%. Про це під час виїзної наради у Дарницькому районі Києва заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогодні у нас підготовлено до зими практично 99%. Але я хочу, щоб ніхто не думав, що оті 99% говорять нам повну картину. Якщо будинок був аварійний - він лишився аварійний. Якщо він втрачав 40-50% тепла - то, на жаль, так і буде надалі втрачати. Ми говоримо про готовність і кажемо чесно, що готовність до зими - це гнила труба, полатана кількома заплатками, проведене випробування, і ми вважаємо, що вона готова до зими. На жаль, ми не можемо сказати, що маємо можливість замінити мережі внутрішньобудинкові", - відзначив Мазурчак.
Водночас, Мазурчак відзначив, що під час підготовки до опалювального сезону 2011-2012 рр. у ремонт вуличних тепломереж була вкладена рекордна за останні 5 років кількість коштів.
"У нас цього року це була рекордна кількість вкладених коштів - до 300 млн грн. "Київенерго" вклало в мережі і уперше пішли не латочним методом, а пішли заміною проблемних ділянок магістральних великих. За останні 5 років це уперше ми пішли таким шляхом", - наголосив він.
Також була проведена підготовка на усіх котельнях міста.
"Були замінені і відремонтовані низка котлів, підготовлені усі котельні до роботи, пройшли повне обстеження, зроблена уся необхідна підготовча робота, міняються вузли обліку газу у відповідності з новими вимогами і, в принципі, і "Київенерго", і Дарницька ТЕЦ, які дають нам 95% тепла, вони готові до опалювального сезону", - підсумував Мазурчак.