ua en ru

Кіберполіція викрила 19-річного хакера на продажі вірусів

Кіберполіція викрила 19-річного хакера на продажі вірусів Фото: кіберполіція (turchynov.com)

Зловмисник створював шкідливе програмне забезпечення

Працівники кіберполіції у Сумській області викрили 19-річного мешканця міста Кривий Ріг у створенні та розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. Про це йдеться у повідомленні на сайті МВС.

Як зазначається, хакер створив шкідливе програмне забезпечення, яке потрапляючи в комп’ютер постраждалого, викрадало паролі та логіни інтернет-банкінгу та акаунтів в соціальних мережах.

Крім того, розроблена хакером програма надавала доступ до веб-камери ураженого комп’ютера, у результаті чого зловмисники могли стежити за власником техніки.

В ході обшуку було встановлено, що хакер самостійно розробляв ШПЗ з метою збуту іншим особам. Оплату отримував на електронний гаманець російської платіжної системи, після чого переводив на особистий рахунок одного із українських банків.

Разом з тим, у хлопця виявили підроблені посвідчення працівника МВС та дитини-сироти, а також перероблений пістолет без будь-яких дозвільних документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська кіберполіція постійно фіксує та попереджає кібератаки, які надходять з території Російської Федерації (РФ).