ua en ru

КМДА у 2013 р. може почати створення муніципальної міліції, - Попов

Київська міська державна адміністрація (КМДА) у 2013 р. може почати створення муніципальної міліції. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов за круглому столі, передає прес-служба КМДА.

"Тема муніципальної міліції - не модна і не політична, вона продиктована нам реальними потребами громади міста. Проблема якості виконання обов'язку щодо дотримання правопорядку в столиці дійсно є і замовчувати її не можна. Ми готові публічно обговорювати цю тему, вступати в дискусії з фахівцями, вирішувати питання матеріального забезпечення і робити перші кроки до її вирішення вже в 2013 році", - сказав Попов.

"Учасники круглого столу, посилаючись на результати вивчення думки киян, одноголосно вирішили, що якість роботи міліції в Києві наразі не відповідає столичним стандартам. Контролювати громадський порядок, стежити за дотриманням правил благоустрою, паркування, не допускати встановлення незаконних МАФ значно ефективніше могла б муніципальна міліція, що підтверджує і світовий досвід", - сказано у повідомленні прес-служби.

Попри актуальність теми, фахівці головних управлінь КМДА, юристи, правоохоронці та представники громадських організацій дійшли до висновку, що без змін законодавства створити власне міську міліцію - неможливо.

Читайте також: У Києві муніципальна міліція контролюватиме дотримання правил паркування, - Попов