ua en ru

КМДА просить Кабмін надати право на випуск векселів з погашення різниці в тарифах перед "Київенерго" та "Київводоканалом"

Київська міська державна адміністрація просить Кабмін надати право на випуск векселів з погашення різниці в тарифах перед «Київенерго» та «Київводоканалом». Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Ми звернулись до Кабміну з проханням змінити постанову Кабміну, яка надає право на кредит змінити правом на видачу боргових векселів. Є банки, які готові викупити боргові векселі. Якщо уряд підпише зміни до такої постанови. Я думаю, що ми зможемо вирішити питання викупу цих векселів і профінансувати різницю в тарифах», - зазначив А.Голубченко.

Він повідомив, що мерія працює з банками над залученням кредиту, але на даний момент жоден банк не висловив пропозиції надати кредит КМДА для погашення різниці в тарифах.

Нагадаємо, Кабмін 1 червня 2010 р. доручив КМДА залучити кредит у розмірі 2 млрд грн для погашення заборгованості по різниці в тарифах перед АЕК «Київенерго» та ВАТ «Київводоканал».