ua en ru

КМДА презентувала інтерактивну мапу парковок Києва

КМДА презентувала інтерактивну мапу парковок Києва Фото: паркувальний простір у столиці України (КиевVласть)

Новий онлайн-сервіс також допоможе визначити легальні столичні паркувальні майданчики

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації та КП "Київтранспарксервіс" створили інтерактивну карту паркувальних майданчиків Києва. Про це сьогодні повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначається, новий онлайн-сервіс допоможе дізнатися точну адресу майданчиків у кожному районі столиці, кількість машиномісць, площу майданчика (загальну і безпосередньо для паркування), кількість пільгових місць, режим роботи, назву обслуговуючого підприємства і вартість паркування.

"Департамент транспортної інфраструктури та КП "Київтранспарксервіс" відкривають свої управлінські ресурси для киян, щоб разом розробити дієвий антикорупційний механізм в цій сфері", - йдеться в повідомленні.

ІНТЕРАКТИВНА КАРТА ПАРКУВАЛЬНИХ МАЙДАНЧИКІВ СТОЛИЦІДепартаментом транспортної інфраструктури КМДА розпочато тестуванн...

Опубліковано Департамент транспортної інфраструктури 23 березень 2016 р.

Як додали у прес-службі, відтепер кожен бажаючий може дізнатися, чи легально працює той чи інший столичний паркувальний майданчик.

КМДА презентувала інтерактивну мапу парковок Києва

Нагадаємо, в липні минулого року Київрада легалізувала 16,5 тис. паркомісць, які можуть принести бюджету до 2 мільйонів гривень на місяць.

Як заявляв тоді голова постійної комісії міськради з питань бюджету Андрій Странніков, суть рішення - "вивести з тіні шістнадцять з половиною тисяч паркомісць, які сьогодні експлуатуються невідомими особами і не сплачують до бюджету жодної копійки".

Незабаром парламентський комітет з питань податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді встановити податки тільки для обладнаних автостоянок. Для цього, як уточнювала прес-служба партії "Блок Петра Порошенко", потрібно прийняти за основу законопроект №2635 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збору за місця для паркування транспортних засобів".

КМДА презентувала інтерактивну мапу парковок Києва

Нині нижня межа податку за паркувальне місце становить 0,37 грн за один квадратний метр на день.