ua en ru

КМДА планує скоротити кількість дозвільних документів

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов доручив створити експертну робочу групу, яка має проаналізувати і скоротити кількість довідок, які необхідні для того, щоб отримати близько 90 дозволів. Відповідне рішенні головую КМДА сьогодні було прийнято на засіданні комітет економічних реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідні напрацювання мають бути зроблені протягом місяця до 15 березня, а робоча група створена протягом кількох днів.

Згідно нового закону "Про адміністративні послуги", який набере чинності з 1 квітня 2013 р., місто має право надавати близько 90 дозволів.

"Нам треба організувати роботу експертної групи, яку б ми звільнили від інших функцій, людей з різних структурних підрозділів, юристів, які б експертно подивились на ці 90 дозволів... Треба спростити все до максимуму", - зазначив Попов.

Крім того, в Києві існує проблема не лише величезної кількості довідок, необхідних для отримання дозволів, але і те що, деякі дозволи надають комунальні підприємства, які згідно закону не мають права це робити.

"Зараз нам буде важливо проаналізувати всі адміністративні послуги, які надаються виключно по закону, проаналізувати вимоги до цих послуг, щоб спростити кількість документів, які потрібно надавати для їх отримання. Одночасно треба зробити аналіз цих дозволів, які сьогодні, на превеликий жаль, надаються, але не передбачені законом, бо жодне з комунальних підприємств не може надавати цих дозволів", - зазначив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

Читайте також: Робоча група зі спрощення процедури доступу до Київради розпочинає роботу завтра