ua en ru

КМДА дасть дозвіл на реконструкцію будинку, що належав Генеральній дирекції Київради

Київська міська державна адміністрація (КМДА) готує дозвіл на реконструкцію будинку, що належав Генеральній дирекції Київради з обслуговування іноземних представництв за адресою вул. Обсерваторна, 6. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив заступник голови КМДА Михайло Кучук.

"Там хотіли відвести ділянку під будівництво житлового будинку із існуючої там невеликої одноповерхової будівлі. Ми сказали, що такий проект неможливий, враховуючи, що там поруч старі будинки, схил та зелені насадження, вони з нами погодились і наскільки я знаю, зараз готується проект рішення про дозвіл для цієї фірми на реконструкцію існуючої будівлі", - сказав Кучук.

За його словами, на Обсерваторній, 6 хотіли будувати житловий будинок, але проект в КМДА відхилили. "Я їздив на Обсерваторну, 6, там нічого не будується. Там хотіли будувати житловий будинок, але ми "зарубали" цей проект", - розповів Кучук.

Будинок, що знаходиться за адресою Обсерваторна, 6, належав Генеральній дирекції Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв. Раніше приватна компанія планувала побудувати там житловий будинок, у зв'язку з чим справу щодо будівництва передали до прокуратури.

Нагадаємо, в липні суд Києва скасував передачу в оренду земділянки біля Софійського собору вартістю понад 27 млн грн.