ua en ru

Кетрін Ештон провела церемонію відкриття штаб-квартири ЄС у Тріполі

Верховний представник Європейського союзу (ЄС) з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон провела урочисту церемонію відкриття штаб-квартири ЄС у столиці Лівії - м. Тріполі, передає "Сіньхуа".
Крім того, Ештон провела переговори з головою Перехідної національної ради (ПНР) Мустафою Абдель Джалілем, на яких учасники підтвердили намір зміцнювати і розвивати двосторонні відносини.
За словами Ештон, відкриття офісу ЄС у Тріполі вказує на те, що Європа повністю підтримує лівійський народ і готова надати країні підтримку в постконфліктному відновленні.
Варто зазначити, що в травні ц.р. офіс ЄС був відкритий в Бенгазі, другому за величиною місті Лівії, який був оплотом повстанців в ході революції.
Згідно зі статистикою ЄС, розміри гуманітарної допомоги, виділеної Лівії з моменту початку конфлікті в лютому ц.р., складають понад 155 млн євро.
Нагадаємо, громадянська війна в Лівії спалахнула на тлі подій "арабської весни" в березні ц.р. Пізніше в конфлікт на боці повсталих втрутився Північноатлантичний альянс, авіація якого наносила удари по урядовим силам. В кінці серпня заколотникам вдалося відбити у військ лідера Джамагирії Муаммара Каддафі столицю м. Тріполі, а в жовтні зайняти останній оплот старого режиму, м. Сирт. Там же 20 жовтня Каддафі був узятий в полон, а після убитий.