ua en ru

Керрі і Зариф обговорять процес зняття санкцій з Ірану в п'ятницю

Керрі і Зариф обговорять процес зняття санкцій з Ірану в п'ятницю Фото: Керрі і Зариф обговорять процес зняття санкцій з Ірану в п'ятницю

Республіканська опозиція виступає проти надання Ірану доступу до світової фінансової системи

Держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф, обговорять в п'ятницю в штаб-квартирі ООН процес зняття санкцій з Ірану відповідно з домовленостями щодо іранської ядерної програми. Про це повідомляє Reuters.

В рамках ядерної угоди 14 липня Іран погодився обмежити свою ядерну програму в обмін на звільнення від економічних санкцій, які вплинули на їх нафтозалежну економіку.


"Я очікую, що вони будуть продовжувати говорити про процес зняття санкцій", - сказав офіційний представник держдепартаменту Джон Кірбі на брифінгу.

Це вже друга зустріч Керрі і Заріфа на цьому тижні. Зустрічі проходять на тлі заяв республіканської опозиції в конгресі США, яка виступає проти надання Ірану доступу до світової фінансової системи і розрахунками в доларах, незважаючи на зняття санкцій.

Нагадаємо, прогрес, досягнутий під час переговорів між Державним секретарем США Джоном Керрі і міністром закордонних справ Ірану Джавадом Зарифом з приводу Загального всеосяжного плану дій (JCPOA) буде закріплений вже в кінці цього тижня.