ua en ru

Керрі закликає європейські влади знизити залежність від російського газу

Європейським країнам необхідно знизити свою залежність від поставок енергоресурсів з Росії для того, щоб забезпечити впевненість у вільному майбутньому Європи.

Європейським країнам необхідно знизити свою залежність від поставок енергоресурсів з Росії для того, щоб забезпечити впевненість у вільному майбутньому Європи. Таку заяву зробив сьогодні держсекретар США Джон Керрі в ході свого виступу на прес-конференції у Вашингтоні.

"Якщо ми хочемо зберегти цілісність та незалежність Європи, нам необхідно зробити так, щоб Європа не залежала від поставок енергоресурсів з Росії, і приступати до цього потрібно невідкладно", - заявив Керрі.

"В наш вік нових ринків енергетики та проблеми глобального потепління, ми повинні якомога швидше зробити європейську галузь енергетики незалежною. Рішення цієї проблеми - важливий стратегічний крок", - пояснив Керрі.

За його словами, США і їх союзники по НАТО також можуть допомогти "диверсифікувати джерела енергоносіїв на європейському ринку і розширити європейську енергетичну інфраструктуру".