ua en ru

Керрі і Лавров обговорили ситуацію на Донбасі

Керрі і Лавров обговорили ситуацію на Донбасі Фото: Сергій Лавров

Також обговорювалися двосторонні відносини США і Росії

Державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ході телефонної розмови вчора, 5 травня, обговорили ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби російського Міністерства закордонних справ.

"Глави зовнішньополітичних відомств обговорили завдання просування врегулювання в Сирії та Ємені, деякі аспекти ситуації на Донбасі в контексті української кризи, а також окремі питання двосторонніх відносин", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України звинуватило міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова під "вкидання" неправдивої інформації.

"Розглядаємо свідоме "вкидання" помилкової і відверто провокаційної інформації як цілеспрямовані дії, що мають на меті зірвати виконання Мінських документів від вересня 2014 лютого 2015 років", - говорилося в повідомленні.

Зазначимо, раніше з'явилася інформація про те, що Лавров у телефонній розмові з діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Сербії Івіцею Дачичем заявив, що українська сторона обстрілює Донецьк з великокаліберної зброї.