ua en ru

Kernel залучив кредит на 222 млн дол. у синдикату міжнародних банків

Kernel інформує про підписання 21 серпня 2013 додаткової угоди між компанією ТОВ "Кернел-Трейд" і синдикатом міжнародних банків, про продовження короткострокового траншу на суму 222 млн дол. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Даний транш є частиною кредиту на загальну суму 500 млн дол, про який компанія оголошувала в серпні 2011 р.

Синдикований кредит структурований у вигляді двох траншів: довгострокового траншу на суму 278 млн дол., що доступний до 31 липня 2014 р., і короткострокового траншу на суму 222 млн дол., який може бути відновлений щорічно, за погодженням учасників синдикату.
Кредитна лінія використовується для придбання насіння соняшнику, фінансування витрат з їх зберігання і виробництва соняшникової олії і шроту, з метою подальшого продажу готової продукції на внутрішньому ринку або поставки на експорт.

Доповнення до кредитної угоди набуде чинності з моменту його реєстрації в Національному банку України, яке очікується на початку вересня 2013 р.

Нагадаємо, 13 серпня 2013 р. російський банк, назва якого не повідомляється, виділив групі "Кернел" забезпечений кредит на суму до 140 млн дол., що складається з двох траншів - п'ятирічного траншу на 100 млн дол. і дванадцятимісячного траншу на 40 млн дол.

Kernel - найбільший в Україні виробник і експортер соняшникової олії (потужності з переробки насіння соняшнику становлять 3 млн т на рік). На кінець 2012 р. земельний банк компанії становив 330 тис. га. 38,2% акцій Kernel володіє Namsen Ltd підприємця Андрія Веревського, інші знаходяться у вільному обігу на Варшавській фондовій біржі (WSE).