ua en ru

У Кельні літак здійснив екстрену посадку через розмови пасажирів про теракт

У Кельні літак здійснив екстрену посадку через розмови пасажирів про теракт Фото: літак Easyjet Airbus (flickr.com/ thepilot737)

В аеропорту поліцейські затримали трьох підозрюваних

Літак авіакомпанії Easyjet Airbus 319, який летів зі Словенії в Британію, здійснив екстрену посадку в німецькому Кельні через те, що пілотам повідомили про підозрілу розмову пасажирів про теракт. Про це повідомляє ВВС.

Як повідомили в поліції, пасажири передали пілотові, що кілька людей на борту говорили на якусь тему, пов'язану з тероризмом. Після цього командир повітряного судна вирішив посадити літак.

В аеропорту поліцейські евакуювали 151 пасажира і затримали трьох підозрюваних.

Також сапери провели контрольований підрив рюкзака, який належав одному із затриманих. Інформації про вміст рюкзака не надходило.

Під час того, як відбувалася посадка літака і огляд речей пасажирів, аеропорт Кельн-Бонн не працював. Десять рейсів було направлено в інші аеропорти, а 20 вильотів затримано.

Як повідомлялося раніше, у Великобританії поліція Лондона за підозрою в тероризмі затримала чоловіка, який прилетів з Туреччини в аеропорт Хітроу.

Чоловік віком 30 років був затриманий відразу після того, як вийшов з літака, який прилетів зі Стамбула. Поліція також повідомила про обшук в нерухомості на сході Лондона стосовно цього інциденту. Представник Скотланд-Ярду повідомив, що чоловіка підозрюють у підготовці терактів на території країни та навчанні потенційних терористів.

Нагадаємо, США обмежать провезення електроніки в літаках через загрозу теракту.