ua en ru

Щоразу перед виходом з дому: в Шотландії порекомендували робити COVID-тест частіше

Щоразу перед виходом з дому: в Шотландії порекомендували робити COVID-тест частіше Фото: в Шотландії порекомендували робити COVID-тест частіше (Getty Images)

В Шотландії місцевих закликали частіше проходити тестування на виявлення коронавірусу. Радять робити швидкі тести щодня.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Herald.

За словами заступника першого міністра Шотландії Джона Свіні, робити тест необхідно кожного разу перед виходом на зустріч з іншими людьми.

"Ми закликаємо людей частіше робити швидкі тести з тест-смужкою - не два рази на тиждень, а значно частіше, коли плануються зустрічі з іншими. Особисто я роблю швидкий тест щодня, якщо планую виходити з дому і зустрічатися з людьми", - зазначив Свіні.

Як відзначив заступник першого міністра, відповідна практика додаватиме впевненості у тому, що людина відчуватиме себе захищеною та не загрожуватиме здоров’ю інших.

Сьогодні в Шотландії почали діяти нові карантинні правила. Відтепер нічні клуби, концерти й інші масові заходи можна відвідати не лише з сертифікатом про вакцинацію, але й з негативним тестом.