ua en ru

У Казахстані закрилися пункти обміну валюти

У Казахстані закрилися пункти обміну валюти Фото: Казахстан

Інтернет-магазини закрилися на переоцінку товарів у зв'язку з коригуванням курсу

У Казахстані на тлі обвалу тенге до долара після рішення відпустити нацвалюту у вільне плавання обмінні пункти і банки призупинили продаж долара. Більшість обмінних пунктів, зокрема в Алма-Аті й Астані, закриті, не працюють також торгові дома та інтернет-магазини, повідомляє Tengrinews.

Як наголошується, інтернет-магазини закрилися на переоцінку товарів у зв'язку з коригуванням курсу.

"Девальвація цього року відрізняється від попередніх тим, що ніхто не розуміє, що буде з курсом, який встановиться. Не думаю, що магазини не працюватимуть протягом тижня, поки не встановиться курс. Вони просто будуть щоранку міняти цінники", - заявив президент Асоціації казахстанського інтернет-бізнесу і мобільної комерції Костянтин Горожанкін.

Також повідомляється, що курс продажу долара в казахстанських комерційних банках і обмінних пунктах вдень у четвер сягав 259 тенге (це більш ніж на 60 тенге більше курсу продажу в середу).

Разом з тим, місцеве видання "Лада" посилаючись на працівників кас і обмінників, повідомляє, що обмін валюти нібито зупинений до отримання подальших розпоряджень від головних офісів банків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що казахстанський тенге обрушився після переходу на вільний курс.