ua en ru

У Казахстані почалося виведення військ ОДКБ

У Казахстані почалося виведення військ ОДКБ Фото: сили ОДКБ почали залишати Казахстан (t.me nexta_live)
Автор: Ольга Белей

Організація Договору про колективну безпеку почала виводити свої війська з Казахстану, де вони перебували в рамках "миротворчої" місії. В даний момент в країні знаходяться близько 2000 військових з Росії, Білорусі, Киргизстану, Вірменії та Таджикистану.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал "Хабар 24".

"Сьогодні, 13 січня, миротворчі сили ОДКБ почали залишати Казахстан. Напередодні закордонний контингент передав охорону стратегічних об'єктів нашим військовим", - розповів кореспондент.

Очікується, що виведення "миротворців" буде проходити протягом 10 днів. В даний момент в країні знаходяться близько 2000 військових з Росії, Білорусі, Киргизстану, Вірменії та Таджикистану.

ЗМІ уточнює, що контингент ОДКБ не брав участі в бойових діях на території держави, а здійснював охорону стратегічних об'єктів в Алмати і прилеглих до міста районів.

"Тимчасовий штаб сил Організації Договору про колективну безпеку розташовувався на території військового інституту Сухопутних військ. І ось сьогодні, підрозділи миротворців і техніка, яка прибула разом з ними, почнуть повертатися в пункти постійної дислокації в свої країни", - йдеться в повідомленні.

З алматинського аеропорту планується здійснити близько 100 рейсів, щоб повернути назад десантників і техніку.