ua en ru

Україна планує налагодити експорт літаків "Антонов" в Казахстан

Україна планує налагодити експорт літаків "Антонов" в Казахстан Фото: робітники в цеху серійного заводу "Антонов" у Києві (УНІАН)

Україна має намір експортувати літаки Ан-148 і Ан-158 казахським підприємствам

Україна розробляє плани по забезпеченню казахських авіакомпаній пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Зокрема, буде розроблено план заходів щодо забезпечення авіакомпаній та зацікавлених структур Республіки Казахстан регіональними реактивними пасажирськими літаками Ан-148 та Ан-158, а також з забеспечення перевезення надважких і великогабаритних вантажів.

"Досягнута домовленість активізувати взаємодію ГК "Укрспецекспорт" ТОВ "Казахстанська авіаційна промисловість" щодо створення на базі Авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування літаків сімейства "Антонов". Плануємо завершити узгодження проекту Угоди між КМУ і Урядом Казахстану про виробничу кооперацію в авіабудуванні і підготувати її до підписання", - підкреслив Геннадій Зубко.

Окрім літаків, Україна запропонувала Казахстану новий вертолітний двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В, а також - можливість капітального ремонту двигунів сімейства Д-36 і двигунів ТВ3-117.

Нагадаємо, раніше "Антонів" отримав від турецького аеропорту 25 млн гривень компенсації.