ua en ru

Катастрофа MH17: розвідка Британії впевнена, що літак збили з російської зброї

Катастрофа MH17: розвідка Британії впевнена, що літак збили з російської зброї Фото: MH17 (скріншот youtube.com DELFI Video)

Росія веде інформаційну війну в масовому масштабі

Розвідка Великобританії MI6 впевнена, що літак рейсу MH17 збили зі зброї Російської Федерації (РФ). Про це йдеться в щорічній доповіді комітету з розвідки і безпеки парламенту Британії, передає "Радіо Свобода".

"Росія веде інформаційну війну в масовому масштабі. Один із ранніх прикладів - дуже інтенсивна, багатоканальна спроба пропаганди, щоб переконати світ у тому, що РФ не несе відповідальності за збиття літака MH17", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до інформації доповіді, в розвідці вважають, що це є "абсолютною неправдою".

"Ми знаємо, і не маємо жодного сумніву, що російські військові надали і згодом вивезли назад ракетну пускову установку", - резюмували в розвідуправлінні.

Відзначимо, 17 липня 2014 року над Донбасом був збитий літак "Боїнг-777" "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб на борту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед фігурантів справи катастрофи Boeing-777 рейсу MH17 в Україні у 2014 році може бути генерал-полковник Російської Федерації.