ua en ru

Катар слідом за Саудівською Аравією знизив ціни на нафту більш ніж на 1 дол

Катар слідом за Саудівською Аравією знизив ціни на нафту більш ніж на 1 дол. у спробі стимулювати попит в Азії.

Катар слідом за Саудівською Аравією знизив ціни на нафту більш ніж на 1 дол. у спробі стимулювати попит в Азії, передає Reuters.

За даними інформаційного агентства країни, Катар заднім числом знизив офіційну ціну вересневих партій сорту Marine на 6,75 дол. порівняно з серпнем - до 94,95 дол. за бар. Знижка до дубайському еталону таким чином зросла до 1,52 дол. за бар. - максимального значення з січня 2008 р.

Катар знизив ціну на сорт Qatar Land на 6,25 дол. до 96,95 дол. за бар., знижка до дубайському еталону складає 0,48 дол. за бар.

В останні місяці Катар, видобуток - одна з найнижчих серед країн ОПЕК, втрачав цінову перевагу, так як його офіційні ціни продажу не відображали тенденції спотового ринку, говорять трейдери. Ціна європейського еталона Brent впала майже на 24% з середини червня. "Вони усвідомили реальну ситуацію", - відзначив трейдер одного з азіатських нафтопереробників.

На початку жовтня стало відомо, що Саудівська Аравія, лідер з видобутку серед країн ОПЕК, різко знизила офіційні ціни на листопадові партії нафти для азіатських клієнтів, демонструючи готовність боротися за частку світового ринку.

Нагадаємо, за даними ОПЕК, Саудівська Аравія підвищила видобуток у вересні, незважаючи на падіння світових цін.