ua en ru

Катар передав Кувейту відповідь на ультиматум арабських країн

Катар передав Кувейту відповідь на ультиматум арабських країн Фото: Катар (Boaz)

Відповідь Катару буде головною темою зустрічі міністрів арабських країн в середу

Держава Катар передала Кувейту відповідь на ультиматум, пред'явлений Саудівською Аравією, Єгиптом, Бахрейном та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Про це повідомляє Al Jazeera.

"Міністр закордонних справ Катару передав правителю Кувейту, який виступає посередником у конфлікті, відповідь Дохи на список з 13 вимог Саудівської Аравії і трьох інших арабських країн з умовами виходу з дипломатичної кризи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, відповідь Катару буде головною темою для обговорення під час зустрічі в середу між міністрами 4 країн.

Так, провідний дипломат Катару Аль Тані у понеділок зустрівся з еміром Кувейту Аль Сабах. Катарський дипломат передав рукописний лист від еміра Катару, в якому є відповідь на ультимативні вимоги країн Перської затоки, подробиці якого не розголошуються.

У свою чергу, раніше Катар заявляв, що не виконає жодної з 13 вимог арабських держав і запропонував замість цього забезпечити належні умови для діалогу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Дохи, що в Катарі не бояться військових дій за відмову прийняти список вимог кількох арабських країн, які перервали дипломатичні відносини з країною. Глава МЗС Катару Мохаммед бін Абдулрахман ас-Сані в черговий раз відкинув ці вимоги, назвавши їх порушенням катарського суверенітету.