ua en ru

Касові апарати на ринках в Україні вводитися не будуть, - М.Бродський

Касові апарати на ринках в Україні вводитися не будуть. Про це повідомив голова Держкомітету з регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський на з'їзді підприємців України, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Ніяких касових апаратів уряд не планує ставити на ринки. Була нарада у Миколи Азарова, де він сказав, що так, у всьому світі працюють з касовими апаратами, але ми ще не вийшли на те, щоб люди заробляли собі нормальні гроші, жили нормально. Коли наші люди будуть жити як у Європі, тоді ми прийдемо до касових апаратів", - зазначив М.Бродський.
За словами голови Держкомітету, це положення буде прописано в новому податковому кодексі, незважаючи на закон про реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
Також голова держкомітету повідомив про деякі зміни для підприємців, які використовують касові апарати. Ці зміни стосуються норм штрафів за невидачу чеків.
"Ми зменшили штраф, як ви знаєте раніше це було 500% від суми чека. Тепер при першому разі, підприємець сплачує 25% від суми чека, вдруге - 50%, а в третій раз - 100%, але на третій раз, вибачте, людина не зможе більше працювати на єдиному податку, у нього забирають ліцензію", - заявив М.Бродський.