ua en ru

Капіталізація аграрних компаній України за 6 міс. 2014 р. впала на -22,2%, - УКАБ

Капіталізація 15 публічних аграрних компаній України, представлених на світових біржах, за 6 місяців 2014 р. зменшилася більш ніж на 1,1 млрд дол. (або на -22,2%) - до 3,9 млрд дол.

Капіталізація 15 публічних аграрних компаній України, представлених на світових біржах, за 6 місяців 2014 р. зменшилася більш ніж на 1,1 млрд дол. (або на -22,2%) - до 3,9 млрд дол. Про це повідомила прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Як зазначається, з жовтня 2013 р. капіталізація українських аграрних компаній впала на 39,1% (або на 2,5 млрд дол.).
В УКАБ зазначають, що капіталізація є одним з показників, який найбільш чітко відображає поточну ситуацію з інвестиційним, політичним та економічним кліматом.

"На жаль, ця тенденція не зупиняється і фактично кожна аграрна компанія показує зменшення вартості своїх цінних паперів. Так, за останні півроку найбільшого зменшення ринкової капіталізації в процентному значенні отримали: агрохолдинг "Мрія", який напередодні оголосив технічний дефолт, із зменшенням на 472,5 млн дол. (-66,9%), KSG Agro, до якого нещодавно були застосовані санкції у вигляді виключення з лістингу на Варшавській фондовій біржі за несвоєчасну подачу звітності, із зменшенням на 19,5 млн дол. (-57,9%) і "Мілкіленд" - на 45,5 млн дол. (-49,3% ). Збільшення капіталізації показала лише одна компанія - Ovostar - на 7,7 млн дол (6,3%)", - йдеться в повідомленні.

За словами генерального директора УКАБ Володимира Лапи, капіталізація українських аграрних компаній зараз знаходиться на найнижчому рівні з початку 2009 р.

"Військові дії частково пояснюють цей факт. При цьому вже тривалий час відчувається вплив політичної та макроекономічної нестабільності, включаючи ситуацію на фінансових ринках. Також інвесторам не додають оптимізму перманентні спроби Міністерства фінансів підвищити податковий тиск на сільгоспвиробників", - заявив Лапа.