ua en ru

У Каховці окупанти викрадають українців і катують електрошокерами, - Денісова

У Каховці окупанти викрадають українців і катують електрошокерами, - Денісова Фото: окупанти в Каховці хапають на вулицях українців і катують електрошокерами (Getty Images)

В окупованій Каховці Херсонської області російські військові викрадають українців. Потім їх відправляють в колишнє управління поліції, де б'ють і катують електрошокерами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уповноважену Верховної ради з прав людини Людмилу Денісову.

"У Каховці рашисти облаштували катівню в приміщенні поліції, де б'ють і піддають тортурам заручників електричним струмом", - написала в Facebook омбудсмен.

За її словами, російські військові затримують на вулицях міста не тільки українських активістів або учасників АТО/ООС, але чоловіків, які не мають відношення до військової служби і не брали участь у мітингах проти окупації.

Денісова додала, що для затримання окупанти використовують формальні приводи: нібито "порушення правопорядку" або "недотримання комендантської години".

Біля поліцейської дільниці постійно в черзі стоять родичі затриманих. Вони намагаються дізнатися про їх долю і передати їм харчові продукти і речі.

За словами очевидців, в будівлі колишньої поліції Каховки знаходиться більш як 10 мирних жителів. Деяких з них окупанти утримують кілька тижнів. Чоловіків б'ють і катують електрошокерами.

З особливою жорстокістю російські військові ставляться до українських силовиків, бійців територіальної оборони та учасників АТО/ООС.