ua en ru

У Кабміні заявили про готовність України до опалювального сезону

У Кабміні заявили про готовність України до опалювального сезону Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

Гройсман запевнив, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно

Україна готова до опалювального сезону. Про це під час години запитань до уряду у Верховній раді України заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Він зазначив, що всі енергосистеми працюють у штатному режимі, а виникаючі у деяких регіонах проблеми - це локальні складнощі, вирішення яких є прямою відповідальністю місцевої влади.

"Не лякайте людей зривом опалювального сезону. Україна готова. Запаси газу є, з електроенергією проблем немає, система працює у штатному режимі. Я хочу наголосити ще раз: відповідальність за опалення, світло, гарячу воду лежить на місцевій владі… Але опалювальний сезон розпочнеться вчасно", - підкреслив голова уряду.

Гройсман також додав, що зараз ідуть непрості дискусії з міжнародними партнерами щодо ціни на паливо для споживачів. І сам факт цих перемовин обумовлений необхідністю продовжувати співпрацю і розраховуватися з боргами, що накопичилися у період з 2005 по 2013 роки.

Нагадаємо, у кінці серпня глава уряду заявив, що Кабінет міністрів України вирішить проблему можливого зриву опалювального сезону в Києві. За його словами, уряд готовий прийняти всі рішення, які дозволять Києву вирішити проблему можливого зриву опалювального сезону, яка виникла через накопичення боргів в обсязі понад 729 млн гривень.

Як писало РБК-Україна, у кінці липня уряд затвердив план підготовки об'єктів паливно-енергетичного комплексу до опалювального сезону.