ua en ru

Кабмін виділив КМДА 50 млн грн на запобігання повені.

Кабмін виділив КМДА 50 млн грн на запобігання повені. Про це повідомив сьогодні журналістам перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, кошти передбачені у Стабфонді на виконання Києвом функцій столиці. «Прийняв рішення Кабмін - виділив всього 500 млн грн, але для повені - 50 млн грн», - сказав він.

В свою чергу, начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Віталій Пшеничний зазначив, що для запобігання повені необхідно профінансувати, зокрема, 4,2 млн грн КП «Плесо», 650 тис. грн. - комунальній корпорації «Київавтодор» та 1 млн 300 тис. грн - Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій.

За його словами, необхідно виділити 800 тис. грн для підняття на безпечний рівень обладнання та інженерних комунікацій, задіяних при будівництві Подільско-Воскресенського мостового переходу.

Він закликав КМДА звернутися до Мінтрансзв'язку України з проханням ліквідувати штучний острів, створений під час будівництва залізничного мосту.

В свою чергу А.Голубченко наголосив, що всі роботи, пов'язані із запобіганням повені, будуть профінансовані у повному обсязі. «Всі роботи по паводку фінансуються у повному обсязі. Це особисте рішення мера», - сказав він.