ua en ru

Кабмін завтра розгляне програму заміщення газу на підприємствах на суму 440 млн грн, - голова Держенергоефективності

На засіданні Кабінету міністрів України завтра буде представлено урядову програму заміщення газу на підприємствах

На засіданні Кабінету міністрів України завтра буде представлено урядову програму заміщення газу на підприємствах. Про це сьогодні на форумі повідомив журналістам голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра на засіданні уряду буде представлена на широкий загал і на Кабінет міністрів, відповідно до доручення прем'єра і відповідно до доручення віце-прем'єра Володимира Гройсмана, програма стимулювання заміщення газу підприємцями", - сказав Савчук.

За його словами, програма полягає у тому, що будь-яке підприємство (чи приватне, чи державне чи комунальне), яке поставило котел по заміщенню газу і яке по закінченню опалювального сезону, за підтвердження облгазу, продемонструє обсяги заміщеного газу, то уряд половину від суми заміщеного газу компенсує підприємству у вигляді спів-фінансування.

Савчук також зазначив, що на цю програму уряд планує виділити 440 млн грн.

"В нас є 440 млн грн європейських коштів під цю програму. Ми порахували, що якщо в таких спосіб ми будемо залучати кошти, то ефект мультиплікатора, дозволить нам залучити ще 1 млрд грн. інвесторів. Таким чином ми зможемо замінити російського газу на цій програмі на 200 млн дол.",- сказав він.