ua en ru

Кабмін завтра зустрінеться з фракціями БПП, "Батьківщини" і "Самопомочі" для обговорення змін до держбюджету

Члени Кабінету міністрів завтра, 24 лютого, проведуть зустріч із представниками парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенка", "Батьківщини" і "Самопомочі". Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретарата Кабміну.

Як повідомляється, у понеділок, 23 лютого, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени Кабінету міністрів провели зустріч з Радою коаліції та керівниками парламентських фракцій щодо пропонованих урядом змін до державного бюджету, Податкового кодексу та інших законодавчих актів, розроблених на виконання домовленостей між Україною та Міжнародним валютним фондом.

"За результатами переговорів з МВФ і з урахуванням наявних негативних тенденцій в економіці України, Міністерство фінансів розробило пакет законів про зміни до державного бюджету на 2015 рік, а також змін до податкового, митного, пенсійного законодавства. Це дозволить зменшити дефіцит національної енергетичної компанії "Нафтогаз Україна" і Пенсійного фонду. Після розгляду та погодження зазначених ініціатив Кабінетом міністрів, вони були передані на розгляд Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

В рамках роботи по запропонованим змінам члени уряду на чолі з прем'єром також провели окремі зустрічі з членами двох фракцій, що входять в парламентську коаліцію - "Народний фронт" і "Радикальної партії Олега Ляшка", висловивши сподівання, що за наступні кілька днів народні депутати зможуть детально ознайомитися з пропонованими змінами і прийняти їх найближчим часом.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, 3 березня Верховна Рада України розгляне законопроект про внесення змін до держбюджету-2015.