ua en ru

Кабмін виділив кошти для забезпечення міжнародного позитивного іміджу України

Кабінет міністрів України виділив кошти з державного бюджеті для фінансової підтримки забезпечення міжнародного позитивного іміджу України. Про це йдеться у постанові уряду від 3 липня 2013 р. № 517.

Документ вносить зміни до "Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки забезпечення міжнародного позитивного іміджу України та здійснення заходів щодо підтримки зв'язків з українцями, які проживають за межами України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 2012 р. № 102.

Документ направлений на забезпечення співробітництва з провідними зарубіжними засобами масової інформації з метою розміщення позитивних публікацій про Україну; організацію та проведення за кордоном форумів, конференцій, експертних засідань за круглим столом, прес-заходів з метою донесення до зарубіжної громадськості інформації про пріоритети зовнішньої політики України.

Крім того, Кабмін виділив кошти на створення та встановлення у м. Вашингтоні (США) пам'ятника жертвам Голодомору 1932-1933 рр. в Україні та на виготовлення, транспортування та встановлення пам'ятника Т. Г. Шевченку в м. Астані (Казахстан).